onsdag den 24. marts 2010

Vidunderlivet
Idag er der blevet startet en kampagne som hedder "Vidunderlivet", som skal gøre os kvinder mere opmærksomme på underlivskræft og vaccine imod den grimme virus som kan forsage det. Jeg vil ikke gå så meget ind i det med kampagnen, men istedet fortælle en historie fra det virkelige liv..

Der var engang en ung og sorgløs kvinde, som mente at intet ondt kunne ramme hende. Denne kvinde boede i Norge i et stykke tid, med hendes daværende mand(omtalt som psyko i et tidligere indlæg!) og 2 små børn. Hun får nok at af være hjemmegående hustru på et fjeld i Norge, og den lille familie vender hjem til DK igen. Kvinden finder nyt job og skal et smut til lægen til "eftersyn". I den forbindelse laver lægen også et skrab af hendes livmoderhals og skede. Kvinden tænker ikke mere over det, da hun er ung(21 år) og kræft kun rammer gamle damer, og nogle gange nogle gamle mænd.
Kvinden er på arbejde en fredag aften 3 uger efter, hvor telefonen ringer, og det er hendes læge. Han siger at det ikke var så godt med det skrab, og at hun skal til nærmere undersøgelse hurtigt.
Kvinden går helt i sort, og hendes chef må ringe efter hendes mand. Hans første spørgsmål er iøvrigt da han kommer, om hun har husket at betale ind på hendes livsforsikring!!??
5 dage efter kommer kvinden til en gynækolog, hvor hun får klippet 10 små stykker af hendes livmoderhals og det omkringliggende væv UDEN BEDØVELSE!!! Der blev skreget højt den dag hos den gynækolog. Kvinden vil få svar på den prøver ugen efter, men da svaret skal komme, viser det sig at prøverne er blevet væk, og hun må gå den tunge gang til gynækologen igen for at få taget nye prøver. AV AV!!

Da svaret endelig kommer, viser det sig at kvinden har svære celleforandringer, og nok skal have et keglesnit, men lægerne vil lige vente lidt for at se hvordan det udvikler sig. Kvinden går i 4 mdr og ved ikke om hun skal leve eller dø, og midt i det hele forlader psyko hende for en tøs på 17 år. Så der står kvinden, en sygdom som kan gå begge veje, og 2 små børn....

For at gøre en lang historie kort, så ender det med at kvinden bliver opereret, får fjernet hele livmoderhalsen, og lægerne får så alle de atypiske celler med. Hun tilgiver psyko, da han grædende komme tilbage, og de genoptager deres liv.
Konsekvensen af det hele blev, at kvinden skulle gå jævnligt til kontrol(Først hver 3 måned, så hver 6, 12 og til sidst hvert 3 år). Plus at hun ville få svært ved at holde på et barn, hvis hun blev gravid igen, da livmoderhalsen er en muskel, så hvis hun ville have flere børn, skulle hun syes sammen for at holde på det.

Så hvad er moralen i dette?? Gå hen og få de prik!! Hvis du selv har døtre under 12 år, så få det gjort. Hvis du er ældre OG er blevet seksuelt aktiv, kan du stadig blive vaccineret, men skal betale selv (3500 kr), men er dit liv ikke de penge værd??

jeg ved at kvinden (selvom at der ikke har været noget siden!), ikke syntes at det er smadder fedt at gå til kontrol hver 3 år, for tænk hvis nu at det er kommet igen?!

SÅ GØR DET FOR DIN EGEN SKYLD OG DINE BØRNS...

Kys Chilli

P.s Billederne er logoet fra kampangen "vidunderlivet"(som jeg har tyvstjålet fra "Sidneylise" pigerne.
Det andet er et bevis på hvor varmt der var på vores altan kl 15 idag.

Ingen kommentarer: